tr

Kırmızı Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?

Anasayfa » Kırmızı Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?
O kadar çok faydası var ki... Peki nasıl tüketilmeli? İşte cevabı...

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin birçok faydasını olduğunu söyleyerek, metabolizmayı hızlandırdığını, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruduğunu, kanser hücreleriyle savaştığını ve stresi önlediğini dile getirdi.

Türk ve dünya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini, beta karoten, kapsaisin ve antioksidan deposu olan kırmızı biber, metabolizmayı hızlandırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor, ağrı gidermeyi sağlıyor, vücut direncini artırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin onlarca özelliğini olduğunu belirterek, özellikle acısını tüketmek gerektiğini vurguladı.

SOFRANIZDAN BİBER SALÇASINI EKSİK ETMEYİN

Kırmızı biberi tazeyken kullanılmasını öneren Prof. Dr. Özyaral, kırmızı biberin C vitamini, beta karoten, kapsaisin ve antioksidan deposu olduğunu söyleyerek, Sofranızdan biber salçasını eksik etmeyin dedi.

DİYETİNİZE KIRMIZI BİBERİ EKLEYİN

Özellikle acı kırmızı biberi faydaları açısından tavsiye ettiğini söyleyen Prof. Dr. Özyaral, “Acısı midesine dokunan varsa tatlı biber de tüketebilir. Ama acı biberi tavsiye ediyorum. Metabolizmayı hızlandırıyor. Dolayısıyla kilo verme sorunu yaşayan kişilerin diyetinin içinde olsun. Kırmızı biber yiyerek zayıflayamazsın, kırmızı biber metabolizmayı hızlandırdığı için bağırsaktaki hareketliliği artar. Kilo vermeye yardımcı olur. Diyabet hastaları öğünlerinde 2 adet biber tüketirlerse hem kötü kolesterol düşecek hem de vücut direnci artacaktır. Yazın toplayıp kuruttuğunuz biberleri de kullanabilirsiniz. Kuru biberi başta et olmak üzere bütün yemeklere birer, ikişer bırakabilirsiniz” diye konuştu.

O kadar çok faydası var ki... Peki nasıl tüketilmeli İşte cevabı...

TOHUMUYLA TÜKETİN

Günlük 2 adet kırmızı biberin vücudun kalsiyum, potasyum, mineral ve tuz ihtiyacını karşıladığını belirten Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Toz biber kullanacaksanız yemek kaşığının yarısı kadar kullanabilirsiniz. Ben genelde kurutulmuş kırmızı biberi ufalayarak yemeklerde kullanıyorum. Kırmızı biberin tohumlarını mutlaka korumalıyız. Çünkü antioksidan ve C vitamini tohumdadır. Taze olmayan besinlerde C vitaminin kaçtığını söylüyorlar ama onun ayağı yok nereye gidecek, besinde durur. Kırmızı biberi tohumuyla beraber tüketmeliyiz” ifadelerini kullandı.

KANSER HÜCRELERİYLE SAVAŞIYOR

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin vücutta kendiliğinden oluşan kanser hücreleriyle birebir savaşıp onların bertaraf edilmesini sağladığını dile getirdi. Prof. Dr. Özyaral, “Kalp krizi geçirdiğinizde sizi tedavi etmez, ilaç değil ama risklerinizi ortadan kaldırır” dedi.

STRESİ ORTADAN KALDIRIR

Prof. Dr. Özyaral, “Kırmızı biberin içindeki kapsaisin vücut direncini artırıyor, hastalıklardan koruyor. Beta karoten ise bütün kırmızı besinlerde vardır kataraktı engelliyor. Zihni açar, durgunluğa iyi gelir. Stresi ortadan kaldırır. Bütün bu özellikler bir araya geldiğinde ve kendinizi zinde ve mutlu hissediyorsunuz” diye konuştu.

Kırmızı Kapya biber, patlıcangiller ailesinden bir sebzedir. Potasyum ve folik asit bakımından oldukça zengin olan kapya biber, içeriğinde C ve A vitaminlerini barındırır.

Kapya Biberin Faydaları

– Sindirim sistemini düzene sokar ve hazmı kolaylaştırarak mide tembelliğini önler.
– Damar tıkanıklığını engeller.
– Prostat kanserinin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir.
– Cinsel isteği arttırıcı özelliği vardır.
– Endorfin hormonu salgılar ve mutluluk hissi verir.
– İçerdiğinde bulunan C vitamini, beta-karoten ve antioksidanlarla kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
– İshalin tedavisine yardımcı olur.
– Mide de gaz birikimini önler.
– Solunum yollarını açar
– Mide kanserine karşı koruma sağlar.
– Eklemlerde oluşan iltihaplanmayı önler.
– Meme ve mesane kanserlerine karşı koruma sağlar.
– Kan dolaşımını düzenler.
– Akciğer ve karaciğer kanserlerine karşı etkilidir.
– Mide asidini düzenleyici ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliktedir.
– Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
– Zona hastalığında fayda sağlar.
– Dolaşımı hızlandırarak kalp krizi ve felce karşı koruma sağlar.
– Stresi azaltarak sinirlerin yatıştırılmasını sağlar.
– Bronşit gibi solunum hastalıklarına iyi gelir.
-. Yakılan enerji miktarını arttırarak zayıflamaya yardım eder.
– Eklem ağrılarını dindirmeye etkilidir.
– Terlemeye etki yaparak, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.
– Kan hücrelerinin mikroplara karşı direncini arttırır.
– Hafıza, beyin ve ruh sağlığını korur.
– İçeriğindeki yüksek oranda A vitamini sayesinde, göz sağlığını korur.
– İştah açıcı özelliğe sahiptir.

Kırmızı Kapya Biber Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

– Bronşit ve benzeri solunum yolları hastalıklarına iyi gelir,
– Rahim ve meme kanserine karşı etkilidir.
– Mesene ve prostat kanserine karşı etkilidir.
– Akciğer ve karaciğer kanserlerine iyi gelir.
– Ruh sağlığı hastalıklarına iyi gelir.
– Damar tıkanıklığında fayda sağlar.
– Kalp krizi riskinde etkilidir.
– İshalde tedaviye yardımcı olur.
– Sedef hastalığında etki sağlar.
– Eklem hastalığındaki ağrıların giderilmesinde etkilidir.
– Zona hastalığında tedaviye yardımcı olur.
– Cinsel isteksizliğe iyi gelir.
– Mide hazımsızlığının giderilmesine etki eder.
– Gaz sancılarını gidererek, karın ağrısına iyi gelir.

Hürriyet Gazetesi “O kadar çok faydası var ki… Peki nasıl tüketilmeli? İşte cevabı…” haberinden ve Mevsimlik.com.tr “Kapya Biber Faydaları” sayfasından alıntıdır…

Whatsapp
Gürsu Tarım
Gürsu Tarım
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?